Opleiding CE rijbewijs volgen?

Ben je vrachtwagenchauffeur op een bakwagen en lijkt het je een mooie uitdaging om met een trekker-oplegger de weg op te gaan? Dan is de opleiding tot vrachtwagenchauffeur op een trekker oplegger iets voor jou! Alvorens je als chauffeur op een trekker-oplegger aan de slag kunt moet je eerst het examen voor het CE rijbewijs hebben afgerond. Dit kan bij E&R Opleidingen in Nieuwegein. E&R Opleidingen heeft al meer dan 10 jaar ervaring met het opleiden van vrachtwagenchauffeurs.

Waarom Rijschool E & R Opleidingen?

  • Vakkundig en gezellig!
  • Zeer ervaren rijschool
  • Vestigingen in Nieuwegein, Utrecht, Amersfoort en Uithoorn

"Prima ervaringen! Lestijden zijn altijd in overleg. Verschuiven is mogelijk. Kortom heel flexibel. Rustige en deskundige instructeurs. Een luisterend oor. Uitleg goed. Correcte uitleg. Een aanbeveling waard."

Henk - Vianen

Rijopleidingen

Praktijkopleiding

CE rijbewijs

De opleiding tot trekker-oplegger chauffeur bestaat uit twee onderdelen: een rijtest en de praktijklessen. Om te bepalen hoeveel praktijklessen je nodig hebt om redelijkerwijs op te kunnen gaan voor het CE examen wordt een rijtest van anderhalf uur afgenomen. Na deze rijtest ontvang je binnen 2 dagen een terugkoppeling over de indicatie van het aantal te volgen praktijklessen en het daarbij behorende examenpakket. Na de rijtest en in overleg met jou worden de praktijklessen ingepland. E&R Opleidingen werkt met zogenaamde examenpakketten. De keuze voor een bepaald examenpakket is gebaseerd op de eerder afgenomen rijtest. De praktijkopleiding wordt verzorgd in blokken van 3 of 4 uur en kan in twee weken worden afgerond. Na het afronden van deze opleiding ben je in het bezit van het rijbewijs categorie CE en daarmee gerechtigd om beroepsmatig op een trekker-oplegger te rijden.

De Eigen Verklaring

Voor het CE Rijbewijs

Voor het praktijkexamen categorie CE moet je zijn gekeurd door een Arbo arts. Voor deze keuring moet je in het bezit zijn van een zogenaamde eigen verklaring. Deze eigen verklaring kan worden verkregen via de site van het CBR (mijn.cbr.nl) met behulp van het DidiD of is af te halen op het gemeentehuis. De ingevulde eigen verklaring en het Geneeskundig verslag van de Arbo arts worden opgestuurd naar het CBR in Amsterdam. Na ontvangst door het CBR duurt het maximaal 21 dagen alvorens je kan worden ingepland voor het praktijkexamen. Het is dus raadzaam om voor aanvang van de opleiding te zorgen voor de medische keuring en eigen verklaring zodat je direct kan worden ingepland voor de praktijklessen en het praktijkexamen.

Geïnteresseerd maar nog niet overtuigd?

Laat ons contact met je opnemen

Laat ons vrijblijvend contact met je opnemen voor meer informatie. Vul de onderstaande velden in en wij bellen of mailen je binnen 24 uur!


U kunt ons ook telefonisch bereiken op 030 6067 954 voor meer informatie of een afspraak.

Informatie aanvragenAlle velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

Informatie aanvraag voor:


Vraag gratis proefles aanAlle velden gemarkeerd met * zijn verplicht.