Opleiding C1 rijbewijs volgen?

Naast de categorie C, wordt de categorie C1 ingevoerd. Met een rijbewijs C1 kan gereden worden in een voertuig met een toegestane maximum massa tussen de 3.500 en 7.500 kg. Voor deze categorie geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Voor C geldt een minimumleeftijd van 21 jaar. Wanneer echter de code vakbekwaamheid is gehaald, kan een bestuurder opgaan voor zijn rijbewijs vanaf 18 jaar. Daarnaast wordt de geldigheid van zowel het C1 als het C-rijbewijs vijf jaar.

Waarom Rijschool E & R Opleidingen?

  • Vakkundig en gezellig!
  • Zeer ervaren rijschool
  • Vestigingen in Nieuwegein, Utrecht, Amersfoort en Uithoorn

"Prima ervaringen! Lestijden zijn altijd in overleg. Verschuiven is mogelijk. Kortom heel flexibel. Rustige en deskundige instructeurs. Een luisterend oor. Uitleg goed. Correcte uitleg. Een aanbeveling waard."

Henk - Vianen

Rijopleidingen

De Eigen Verklaring

Voor C1 rijbewijs

Voor het praktijkexamen categorie C of C1 moet je zijn gekeurd door een Arbo arts. Voor deze keuring moet je in het bezit zijn van een zogenaamde eigen verklaring. Deze eigen verklaring kan worden verkregen via de site van het CBR (mijn.cbr.nl) met behulp van het DigiD of is af te halen op het gemeentehuis. De ingevulde eigen verklaring en het Geneeskundig verslag van de Arbo arts worden opgestuurd naar het CBR in Amsterdam. Na ontvangst door het CBR duurt het maximaal 21 dagen alvorens je kan worden ingepland voor het praktijkexamen. Het is dus raadzaam om voor aanvang van de opleiding te zorgen voor de medische keuring en eigen verklaring zodat je direct na het afronden van het vakbekwaamheidsexamen kan worden ingepland voor de praktijklessen en het praktijkexamen.

Geïnteresseerd maar nog niet overtuigd?

Laat ons contact met je opnemen

Laat ons vrijblijvend contact met je opnemen voor meer informatie. Vul de onderstaande velden in en wij bellen of mailen je binnen 24 uur!


U kunt ons ook telefonisch bereiken op 030 6067 954 voor meer informatie of een afspraak.

Informatie aanvragenAlle velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

Informatie aanvraag voor:


Vraag gratis proefles aanAlle velden gemarkeerd met * zijn verplicht.