Opleiding Aanhanger (BE) rijbewijs volgen?

Wil je een aanhangwagen gaan rijden waarbij het totaal gewicht van de combinatie boven 3500 kg komt, dan heb je het rijbewijs E achter B nodig. Wil je snel je opleiding BE rijbewijs volgen in Uithoorn, Amersfoort of Nieuwegein? Dan ben je bij autorijschool E & R Opleidingen aan het juiste adres! Wij staan bekend om onze gezelligheid en vakkundigheid.

Waarom Rijschool E & R Opleidingen?

  • Vakkundig en gezellig!
  • Zeer ervaren rijschool
  • Vestigingen in Nieuwegein, Utrecht, Amersfoort en Uithoorn

"Prima ervaringen! Lestijden zijn altijd in overleg. Verschuiven is mogelijk. Kortom heel flexibel. Rustige en deskundige instructeurs. Een luisterend oor. Uitleg goed. Correcte uitleg. Een aanbeveling waard."

Henk - Vianen

Rijopleidingen

Wanneer is het BE rijbewijs nodig?

Vereisten

  • Als de aanhanger, inclusief laadvermogen meer weegt dan het ledig massa van het trekkende voertuig (dit is terug te vinden op de papieren van de aanhangwagen en de auto.
  • De toegestane maximum massa van de totale combinatie meer is dan 3500 kg.

Praktijkexamen
Na aankomst bij het CBR wordt de aanhanger afgekoppeld. Bij aanvang van het examen zal de examinator eerst de benodigde papieren controleren; een geldig rijbewijs B en de oproepkaart. Daarna dient u de Eigen Verklaring te ondertekenen en zal de examinator uitleg geven over het examen.

De examinator zal allereerst beginnen met een aantal vragen over papieren van de auto en de aanhanger. Vervolgens gaat u een kentekenplaat aflezen op een afstand van 25 meter om uw gezichtsvermogen te testen. Er volgen dan vragen over bijvoorbeeld de verlichting, lading, banden enzovoorts. Vervolgens gaat u de aanhanger koppelen aan de auto.

Na het aankoppelen kan de rit beginnen. De examinator zal u instructies geven. Er wordt ook van u verwacht dat u twee bijzondere verrichtingen goed uitvoert.

Bij terugkomst wordt u in de examenzaal de uitslag van het examen verteld.

Informatie over de opleiding

Aanhanger achter de auto (BE)

De BE opleiding (aanhanger achter personenauto) kan al binnen 1 dag!

Bij E & R Opleidingen worden alle cursussen op maat aangeboden. Dat geldt ook voor de BE cursus. Wilt u de opleiding in één dag of twee dagdelen of op een andere manier? Bel dan met ons kantoor en vraag naar de mogelijkheden.

Intest
De opleiding BE wordt nogal eens onderschat. Daarom adviseren wij een intest. Tijdens deze test, die anderhalf uur duurt, wordt bekeken hoeveel uren er nodig zijn om examen te kunnen doen. U weet dus meteen welk pakket er geschikt is en wat de kosten zullen zijn. Zonder intest is alleen de keuze van een pakket van 8 uur inclusief examen mogelijk.

Geïnteresseerd maar nog niet overtuigd?

Laat ons contact met je opnemen

Laat ons vrijblijvend contact met je opnemen voor meer informatie. Vul de onderstaande velden in en wij bellen of mailen je binnen 24 uur!


U kunt ons ook telefonisch bereiken op 030 6067 954 voor meer informatie of een afspraak.

Informatie aanvragenAlle velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

Informatie aanvraag voor:


Vraag gratis proefles aanAlle velden gemarkeerd met * zijn verplicht.