Opleiding busrijbewijs (D) volgen?

Alvorens je als touringcarchauffeur aan de slag kunt moet je eerst de opleiding voor het rijbewijs D volgen. Dit kan bij E & R Opleidingen in Nieuwegein. E & R Opleidingen heeft al meer dan 10 jaar ervaring met het opleiden van touringcarchauffeurs. Onder begeleiding van ervaren en gekwalificeerde instructeurs word je opgeleid.

Waarom Rijschool E & R Opleidingen?

  • Vakkundig en gezellig!
  • Zeer ervaren rijschool
  • Vestigingen in Nieuwegein, Utrecht, Amersfoort en Uithoorn

"Zeer goede rijschool heb hier mijn rijbewijs D binnen 2 weken gehaald. Ze hebben zeer goede instructeurs en een leuke crew. Ik beveel het iedereen aan hier je lessen te gaan volgen want dan slaag je zeker."

Dennis - IJmuiden

Rijopleidingen

Busrijbewijs

Automaat

De opleiding tot buschauffeur bestaat uit meerdere onderdelen: een rijtest, de theorie opleiding, de praktijklessen en de toetsen. Er wordt een rijtest van 1,5 uur afgenomen om te bepalen hoeveel praktijklessen er nodig zijn om op te kunnen gaan voor het bus examen. Na deze rijtest ontvang je binnen 2 dagen een terugkoppeling over de indicatie van het aantal te volgen praktijklessen en het daarbij behorende examenpakket. Na de rijtest en in overleg met jou wordt de theorie opleiding ingepland. De theorie opleiding bestaat uit drie onderdelen: verkeer en techniek (RV1), administratie (V2D) en cases (V3D). De theorie onderdelen worden afgesloten met een examen op de CBR locatie in Utrecht of indien gewenst elders in het land. Na het afronden van de theorie opleiding worden binnen enkele dagen de praktijklessen gepland. E&R Opleidingen werkt met zogenaamde examenpakketten. De keuze voor een bepaald examenpakket is gebaseerd op de eerder afgenomen rijtest. De praktijkopleiding wordt verzorgd in blokken van 3 of 4 uur en kan in twee weken worden afgerond. De opleiding wordt afgesloten met twee verplichte toetsen: de toets besloten terrein en de praktische toets. Na het afronden van alle onderdelen van deze opleiding ben je in het bezit van het rijbewijs categorie D met code 95 en daarmee gerechtigd om als chauffeur in het openbaar vervoer aan de slag te gaan.

Busrijbewijs

Handgeschakeld

De opleiding tot touringcarchauffeur bestaat uit meerdere onderdelen: een rijtest, de theorie opleiding, de praktijklessen en de toetsen. Om te bepalen hoeveel praktijklessen je nodig hebt om redelijkerwijs het bus rijbewijs te halen wordt een rijtest van anderhalf uur afgenomen. Na deze rijtest ontvang je binnen 2 dagen een terugkoppeling over de indicatie van het aantal te volgen praktijklessen en het daarbij behorende examenpakket. Na de rijtest en in overleg met jou wordt de theorie opleiding ingepland. De theorie opleiding bestaat uit drie onderdelen: verkeer en techniek (RV1), administratie (V2D) en cases (V3D). De theorie onderdelen worden afgesloten met een examen op de CBR locatie in Utrecht of indien gewenst elders in het land. Na het afronden van de theorie opleiding worden binnen enkele dagen de praktijklessen gepland. E&R Opleidingen werkt met zogenaamde examenpakketten. De keuze voor een bepaald examenpakket is gebaseerd op de eerder afgenomen rijtest. De praktijkopleiding wordt verzorgd in blokken van 3 of 4 uur en kan in twee weken worden afgerond. De opleiding wordt afgesloten met twee verplichte toetsen: de toets besloten terrein en de praktische toets. Na het afronden van alle onderdelen van deze opleiding ben je in het bezit van het rijbewijs categorie D met code 95 en daarmee gerechtigd om als touringcarchauffeur in het besloten busvervoer aan de slag te gaan.

De Eigen Verklaring

Voor D rijbewijs

Voor het praktijkexamen categorie D moet je zijn gekeurd door een Arbo arts. Voor deze keuring moet je in het bezit zijn van een zogenaamde eigen verklaring. Deze eigen verklaring kan worden verkregen via de site van het CBR (mijn.cbr.nl) met behulp van het DidiD of is af te halen op het gemeentehuis. De ingevulde eigen verklaring en het Geneeskundig verslag van de Arbo arts worden opgestuurd naar het CBR in Amsterdam. Na ontvangst door het CBR duurt het maximaal 21 dagen alvorens je kan worden ingepland voor het praktijkexamen. Het is dus raadzaam om voor aanvang van de opleiding te zorgen voor de medische keuring en eigen verklaring zodat je direct na het behalen van het vakbekwaamheidsdiploma kan worden ingepland voor de praktijklessen en het praktijkexamen.

Busrijbewijs DE

Bus met aanhanger

E & R Busopleidingen biedt u ook de mogelijkheid om uw rijbewijs te halen voor een aanhanger achter een bus. Tijdens bepaalde reizen worden fietsen, ski”s en zelfs motoren meegenomen in een aanhanger achter een touringcar.

Wanneer een aanhanger een toegestane massa heeft van meer dan 750 kilo dient u in het bezit te zijn van rijbewijs E bij D. U leert manoeuvreren en deel te nemen aan het verkeer met een voertuig van 18,75 meter. Dit vereist natuurlijk bepaalde vaardigheden. Al deze onderdelen vallen onder het praktijkexamen. Bent u in het bezit van een busrijbewijs automaat en wilt u dit omzetten naar een busrijbewijs geschakeld? Dan is de opleiding E achter D uitermate geschikt voor u. Er wordt gereden in een geschakelde bus met aanhanger. Zo kan u het automaat D rijbewijs omzetten naar D geschakeld én u komt in het bezit van het DE rijbewijs.

Geïnteresseerd maar nog niet overtuigd?

Laat ons contact met je opnemen

Laat ons vrijblijvend contact met je opnemen voor meer informatie. Vul de onderstaande velden in en wij bellen of mailen je binnen 24 uur!


U kunt ons ook telefonisch bereiken op 030 6067 954 voor meer informatie of een afspraak.

Informatie aanvragenAlle velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

Informatie aanvraag voor:


Vraag gratis proefles aanAlle velden gemarkeerd met * zijn verplicht.